Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Algemene voorwaarden

Wat houden de Algemene voorwaarden precies in?
Kijk op Algemene voorwaarden om de complete Algemene voorwaarden na te lezen.


ANVR

Is Tohapi lid van de ANVR?
Tohapi is geen reisorganisator/touroperator maar de eigenaar/verhuurder van campings en stacaravans. De ANVR verzekert klanten tegen schade geleden door of via tussenpersonen (reisagenten-tour operators). Tohapi is geen tussenpersoon, en heeft daarom geen lidmaatschap bij de ANVR.


Reserveren

Hoe boek ik een vakantie?

Je vindt de geschikte camping via de zoekmachine, onze bestemmingen of aanbiedingen aan de rechterkant of via de landkaart op de homepage. Indien je al weet welke camping je wilt boeken, kun je door te klikken op het vergrootglas rechtsboven, deze gemakkelijk vinden. Vervolgens kun je door de boek en betaalstappen te doorlopen jouw online boeking maken. Je kunt natuurlijk ook via onze klantenservice een telefonische reservering maken. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via het contactformulier onderaan de homepage of bel naar 010-8007370. Onze deskundige reserveringsmedewerkers zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.


Wanneer is mijn boeking geslaagd?

Je hebt een boeking gemaakt indien je, nadat je akkoord bent gegaan met de Algemene voorwaarden en jouw gegevens hebt verzonden, op jouw scherm een bevestiging ziet met daarin een dankzegging voor jouw boeking. Ook ontvang je direct per e-mail een bevestiging van de boeking met alle belangrijke gegevens. Indien je geen email hebt ontvangen, kijk dan in eerste instantie even in je spamfolder, het kan zijn dat de bevestiging daar terecht is gekomen. Is dit niet het geval? Neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice via het contactformulier op de homepagina of bel naar 010-8007370.

Hoeveel accommodaties kan ik per boeking boeken?

Je kunt maximaal één accommodatie per keer boeken (maximaal 6 volwassenen en 6 kinderen per boeking). Wil je meer accommodaties boeken? Dan kun je eenvoudig per gewenste accommodatie een aparte boeking maken of contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier of door te bellen naar 010-8007370. 


Het lukt mij niet om een boeking te maken, waar kan dit aan liggen?

Controleer of alle verplichte velden zijn ingevuld. Mocht je alsnog niet verder komen in het boekingsproces, gebruik dan de mogelijkheid om ons een bericht te sturen. Gegevens staan vermeld onder “contact”. Een medewerker neemt vervolgens telefonisch of per e-mail contact met je op. 

Ik heb geen boekingsbevestiging ontvangen, wat nu?

Indien je na afronding van het boekingsproces geen bevestiging per e-mail hebt ontvangen, neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice op 010-8007370.

Hoe lang van te voren kan ik al een boeking maken?

Medio november zijn de prijzen voor het hele jaar bekend. Vanaf dit moment is het mogelijk om boekingen te maken tot en met oktober.

Tot welk moment kan ik nog een boeking via de website maken?

Je kunt nog boeken via onze website tot de dag van aankomst. Houdt er wel rekening mee dat de totale reissom betaald moet zijn voor vertrek. Heb je jouw vakantie niet betaald, dan hebben wij het recht om je ter plaatse de toegang tot jouw accommodatie te weigeren.

Is het mogelijk een boeking via de website te wijzigen?

Nee, het is niet mogelijk om via de website wijzigingen door te voeren in een reeds gemaakte boeking. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier op de homepage of door te bellen naar 010-8007370. 


Is het mogelijk een boeking via de site te annuleren?

Nee, het is niet mogelijk om jouw boeking via de site te annuleren. Dit kan uitsluitend door contact op te nemen met onze klantenservice via het contactformulier op de homepage of door te bellen naar 010-8007370. Bij annulering na 17:00 uur geldt als annuleringsdatum de eerstvolgende werkdag. In plaats van annuleren, kun je de mogelijkheid van een "in-de-plaats-stelling" overwegen. Je laat dan iemand anders reizen in jouw plaats. Lees de informatie hierover in de Algemene Voorwaarden. De aanmelder (en eventueel de plaatsvervanger) is hoofd aansprakelijk voor de betaling van het nog verschuldigde deel van de reissom. Dat is inclusief de wijzigingskosten.

Wat is er wel/niet bij de prijs inbegrepen?

In de huurprijs is inbegrepen:
- BTW volgens de BTW richtlijnen van het land van bestemming.
- De huur van de compleet ingerichte vakantiewoning of stacaravan voor het aantal in de reservering aangegeven personen.
- Parkeerplaats voor 1 auto naast de vakantiewoning of stacaravan.
- Water, elektriciteit en gas.
- Gratis toegang tot het zwemparadijs en diverse overige faciliteiten en activiteiten op de camping. (verschilt per camping)
Niet in de huurprijs inbegrepen:
- Toeristenbelasting en overige lokale heffingen. Deze aan de lokale autoriteit af te dragen belasting dient bij aankomst bij de receptie van de camping te worden betaald. Afhankelijk van de regio ligt deze belasting tussen de €0,20 en €1,00 per overnachting per persoon.
- Borg van €200,- per stacaravan te betalen bij de aankomst. Deze wordt na controle op het schadeloos en schoon achterlaten met complete inventaris van de stacaravan op de dag van vertrek terugbetaald.
- Eindreiniging van de stacaravan. Bij vertrek dient stacaravan in schone staat achtergelaten te worden. (Vegen en dweilen van de vloer, reiniging van de keuken, badkamer, toilet, slaapkamers en woonkamer) Bij het niet schoon achterlaten van de stacaravan kan Tohapi een bedrag van €60,- inhouden van de borg.
- Bedlinnen. Op een aantal campings zijn deze lokaal te huren, voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice.
- Handdoeken dien je altijd zelf mee te nemen.
- Honden: er is een lokaal te betalen toeslag voor meegebrachte honden. Bij aankomst verzoeken wij je het vaccinatieboekje van de meegenomen hond te tonen. Jouw hond dient vrij te zijn van ongedierte. Exotische dieren, vecht en bewakingshonden zijn verboden. Er is 1 hond per accommodatie toegestaan.


Is het mogelijk om een optie-boeking te plaatsen?

Het is niet mogelijk om een optie-boeking te plaatsen.

Is mijn preferentie een garantie?

Jouw preferentie is geen garantie. Wij zullen er alles aan doen om aan jouw voorkeur(en) te voldoen.

Kan ik een essentie voor een accommodatie-nummer aanvragen?

Indien het gewenste nummer van jouw plaats of stacaravan beschikbaar is, kunnen wij deze voor je reserveren. Dit is mogelijk tegen betaling van €5,- per nacht.

Brengt telefonisch boeken extra kosten met zich mee?

Nee.

Voor vertrek

Hoe betaal ik mijn vakantie?

Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk. Tijdens het boekingsproces kun je betalen door jouw betaalwijze te kiezen. Je kunt betalen met een creditcard (Visa of Mastercard), via iDEAL (internetbankieren via jouw eigen bank) of Mister Cash. Of je een aanbetaling moet maken of het gehele bedrag ineens moet betalen hangt af van hoeveel dagen je voor aanvang van jouw vakantie boekt. Indien je problemen hebt met betalen neem dan contact op met onze klantenservice.

Kan ik ter plaatse mijn boeking betalen?

Nee, de boeking dient betaald te zijn voordat je op de camping aankomt.

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten?

Jouw reisdocumenten worden direct na volledige betaling van de door jouw verschuldigde reissom d.m.v. een PDF-document naar jouw e-mailadres verzonden. Mocht je jouw reisdocumenten 28 dagen voor vertrek niet hebben ontvangen, dan wordt je verzocht telefonisch contact met ons op te nemen. Je dient zelf zorg te dragen voor geldige reisdocumenten (paspoort/visum/identiteitskaart).

Welke reisdocumenten zijn er verplicht?

Je hebt ten alle tijden een geldig identiteitsbewijs nodig.

Op de camping

Waar moet ik me bij aankomst op de camping melden?

Bij aankomst op de camping kun je je melden bij de Tohapi receptie. De receptie dient als aanspreekpunt voor vragen en informatie tijdens jouw verblijf.

Op welke dagen kan ik aankomen en vertrekken?

Tohapi hanteert vaste aankomst-en vertrekdagen. In het hoogseizoen de woensdag en zaterdag. In het naseizoen is de aankomst op vrijdag, zaterdag en zondag.

Kan ik buiten de in/uitchecktijden arriveren en vertrekken?

Dit is bij hoge uitzondering alleen op aanvraag mogelijk. De medewerkers van Tohapi zijn alleen op de aangewezen tijdstippen aanwezig om je in of uit te checken. In geval van nood (bijvoorbeeld autopech) kun je het telefoonnummer gebruiken dat op de voucher staat.

Vanwege de huidige Covid-19 maatregelen nemen wij extra de tijd om onze accommodaties schoon te maken. Daarom is de aankomsttijd van alle accommodaties met het donkerblauwe tentsymbool gewijzigd van 16:00 naar 17:00 uur en de vertrektijd van 10:00 naar 9:00 uur. 

Zijn er standaard bedlinnen en handdoeken aanwezig?

Nee, je zult je eigen bedlinnen en handdoeken moeten meenemen. Op een aantal campings is bedlinnen lokaal te huren, voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier op de homepage.

Beschikken de stacaravans over airconditioning?

Als een stacaravan over airconditioning beschikt staat dit specifiek bij het stacaravan type beschreven.

Is er wifi aanwezig op de campings?

De meeste camping beschikken over Wifi (soms tegen betaling).

Is barbecueën toegestaan op de camping?

Op de meeste campings is dit toegestaan. Om hier zeker van te zijn kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier op de homepage.

Mag ik een tent naast mijn accommodatie zetten?

Een extra tent naast jouw accommodatie is niet toegestaan.


Zijn badmutsen verplicht?

Dit verschilt per camping. Op de meeste campings in Italië zijn badmutsen verplicht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze klantenservice via het contactformulier op de homepage.

Hoeveel gasten mogen er maximaal verblijven in een vakantiewoning of stacaravan?

Een accommodatie mag alleen bewoond worden door het aantal personen dat in de boeking vermeld wordt. Bovendien geldt voor stacaravans een maximaal aantal personen (baby’s worden ook meegerekend) per accommodatie. Dit aantal mag niet overschreden worden. Mocht je van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan moet je er rekening mee houden dat de beschikbare ruimte voor Nederlandse begrippen krap wordt.

Wat doe ik bij klachten?

Ondanks alle zorgen van Tohapi kan het voorkomen dat je een gerechtvaardigde klacht heeft. Deze klacht dien je ter plaatse en direct met het camping management op te nemen, teneinde het camping management in de gelegenheid te stellen het e.e.a. onmiddellijk op te lossen. Mocht de klacht niet naar tevredenheid worden afgehandeld, dan heb je de gelegenheid tot 1 maand na vertrek van de camping de klacht schriftelijk in te dienen en op te sturen naar Tohapi. Klachten dienen binnen één maand na thuiskomst schriftelijk ingediend te worden bij de partij waar je geboekt hebt. Na deze termijn wordt een klacht in principe niet meer in behandeling genomen. Je ontvangt een ontvangstbevestiging en jouw klacht wordt onderzocht. Binnen 4-8 weken ontvangt je een antwoord.